Ohita valintanauhan komennot
Siirry pääsisältöön
Sisäänkirjautuminen

TYÖTTÖMYYSKASSAT ALKAVAT KÄYTTÄÄ TULOREKISTERIÄ VUODEN 2020 ALUSSA

9.4.2019 8:46


Tulorekisterin myötä ansiopäivärahahakemukseen ei tarvitse jatkossa liittää niin paljon tietoja.

Kassa saa tulorekisteristä palkka- ja etuustiedot ja lähettää rekisteriin tiedot maksamistaan etuuksista

Työttömyyskassat alkavat saada tulorekisteristä ansiopäivärahan hakijaa koskevat palkka- ja etuustiedot 1.1.2020. Kassat alkavat lähettää tulorekisteriin tiedot maksamistaan etuuksista samasta päivästä lukien.

Työnantajan tapa käyttää tulorekisteriä vaikuttaa liitteiden tarpeeseen

Työnantaja voi ilmoittaa tulotietoja tulorekisteriin joko suppeaa tai laajaa ilmoitustapaa käyttäen. Tämän lisäksi työnantaja voi ilmoittaa tulorekisteriin vapaaehtoisia tietoja. Suppea ilmoitustapa tarkoittaa, että palkka ilmoitetaan ilman erittelyjä. Laajassa ilmoitustavassa palkka eritellään palkanosittain tarkemmin. Näiden lisäksi työnantaja voi halutessaan täyttää tietoja esimerkiksi poissaoloista ja palkan ansaintajaksoista. 

Jos työnantaja on täyttänyt tulorekisteriin palkkatiedot laajalla ilmoitustavalla ja ilmoittanut myös vapaaehtoisia tietoja, on todennäköisempää, että kassa saa ansiopäivärahahakemuksen käsittelyyn tarvittavat tiedot suoraan tulorekisteristä eikä hakijan tarvitse toimittaa erikseen palkka- tai työsuhdetietoja.

Kaikkia tietoja ei saada jatkossakaan tulorekisteristä

Tulorekisteri helpottaa ansiopäivärahan hakemista monen henkilön kohdalla, mutta on mahdollista, että sinulta pyydetään jatkossakin palkka- ja työsuhdetietoja. Tämä johtuu joko siitä, että tulorekisteriin ei ole täytetty tarvittavia tietoja, tai siitä, että tilanteessasi tulorekisterin tiedot eivät riitä päivärahahakemuksesi käsittelyyn.

Omia palkkatietoja voi käydä jo katsomassa

Palkkatiedot on viety tulorekisteriin 1.1.2019 alkaen. Jos sinulle on maksettu palkkaa vuodenvaihteen jälkeen, tiedot löytyvät tulorekisteristä. Näet omat tietosi kirjautumalla tulorekisteriin (klikkaa ylhäältä kirjaudu tulorekisteriin): www.tulorekisteri.fi


Lisätietoa