Ohita valintanauhan komennot
Siirry pääsisältöön
Sisäänkirjautuminen

VUODEN 2019 VEROKORTIT

16.1.2019 13:26


Uudet verokortit tulevat voimaan 1.2.2019. Työttömyyskassa saa 1.2.2019 voimaan tulevat verotiedot suorasiirtona verottajalta, jos olet kassan jäsen tai liittynyt 31.12.2018 mennessä. Tällöin ei kassaan tarvitse itse toimittaa verokorttia, vaan ennakonpidätys suoritetaan suorasiirtona tulevan ennakonpidätysprosentin mukaisena.

Huomaathan, että verohallinnon antaman päätöksen mukaan ennakonpidätys suoritetaan vähintään 25 %:n mukaan silloin, kun jäsenelle maksetaan työttömyyspäivärahaa, vuorottelukorvausta tai liikkuvuusavustusta, sillä ennakonpidätysprosentti on laskettu palkkaa varten (suorasiirtona saatu tieto). Näin menetellään vaikka verokorttiin olisi merkitty pienempi prosentti.

Muutosverokortti etuutta varten työttömyyskassaan 1.2.2019 tai sen jälkeen

Palkkaa varten laskettu veroprosentti on pääsääntöisesti liian suuri. Jos haluat muuttaa ennakonpidätystietojasi, tulee sinun tilata verottajalta muutosverokortti etuutta varten.

Muutosverokortin avulla ennakonpidätysprosentti voi olla pienempi kuin 25 %. Helpoiten muutosverokortin tilaaminen onnistuu verottajan OmaVero -palvelun kautta. OmaVero -palvelussa voi valita, että verottaja toimittaa muutosverokortin sähköisesti suoraan työttömyyskassaan eikä sitä tarvitse itse lähettää.

OHJE MUUTOSVEROKORTIN HAKEMISEEN JA SÄHKÖISEEN LÄHETTÄMISEEN:

  • Mene sivulle https://www.vero.fi/sahkoiset-asiointipalvelut/omavero/ 
  • Kirjaudu sisään
  • Valitse Omat veroasiat
  • Valitse Verokortit ja ennakkovero
  • Valitse Tilaa uusi verokortti
  • Muut tulot -välilehdellä kohdassa Etuudet valitse Kyllä ja Lisää uusi etuus
  • Etuuden maksajaksi valitse Muu suomalainen maksaja
  • Tiedot etuudesta -kohdassa valitse maksajaksi Julkis- ja Yksityisalojen toimihenkilöiden tk ja etuuden lajiksi Ansiosidonnainen työttömyyspäiväraha tai Vuorottelukorvaus
  • Toimitustapa -välilehdellä valitse Verokortin toimitustavaksi OmaVeroon ja postitse maksajan osoitteeseen, mikäli haluat, että muutosverokortti siirtyy kassalle sähköisesti.

Muutosverokortin tiedot ovat kassan käytössä pääsääntöisesti seuraavana päivänä. Hae siis muutosverokortti ennen kuin lähetät hakemuksen.