Ohita valintanauhan komennot
Siirry pääsisältöön
Sisäänkirjautuminen

eAsioinnin ohjeet


Olemme siirtyneet eAsioinnissa vahvaan tunnistautumiseen Suomi.fi -palvelun kautta. Käyttäjätunnuksella ja salasanalla kirjautuminen poistui käytöstä. eAsiointiin tunnistaudutaan omilla verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla kassan kotisivuilta. Lisäksi eAsiointiin voi kirjautua Suomi.fi -palvelun kautta.

Lisätietoja tunnistautumisesta Suomi.fi -palvelun kautta ja ohjeita sen käyttämiseen saat Suomi.fi -sivustolta. 

Ansiopäivärahahakemuksen lähettäminen
Voit täyttää ja lähettää ansiopäivärahan ensi- ja jatkohakemuksen eAsioinnin kautta. Ensihakemusta käytetään myös silloin, kun edellisen hakemuksen päättymisestä on kulunut yli kuusi kuukautta.

Päivärahahakemus tulee toimittaa kassalle kolmen kuukauden kuluessa siitä päivästä, josta alkaen etuutta haetaan.

Voit lähettää eAsioinnin kautta:

  • ensihakemuksen oltuasi lomautettuna tai työttömänä vähintään kaksi kalenteriviikkoa
  • jatkohakemuksen kalenterikuukaudelta tai neljältä kalenteriviikolta maanantaista sunnuntaihin kokoaikaisena jatkuneen lomautuksen tai työttömyyden ajalta
  • jatkohakemuksen kuukaudelta tai neljältä kalenteriviikolta, jos olet työskennellyt hakemusjakson aikana osa-aikatyössä tai muuten tilapäisesti jakson aikana. Hakemusjakso (neljä kalenteriviikkoa tai kuukausi) määräytyy palkanmaksujakson mukaan.
  • jatkohakemuksen kuukaudelta (kuitenkin täytettynä täydet kalenteriviikot ma‒su) tai neljältä kalenteriviikolta, jos olet lomautettuna lyhennetylle työviikolle tai lyhennetylle työpäivälle. Hakemusjakso (neljä kalenteriviikkoa tai kuukausi) määräytyy palkanmaksujakson mukaan.
  • jatkohakemuksen kuukautta tai neljää kalenteriviikkoa lyhyemmältä ajalta työttömyyden tai lomautuksen päättyessä. Hakemuksessa on ilmoitettava työttömyyden päättymisen syy. Tällainen syy voi olla esimerkiksi yli kaksi viikkoa kestävän kokoaikatyön aloittaminen yhdellä ja samalla työnantajalla. Lähetä silloin hakemuksen liitteenä myös kopio työsopimuksesta.

Voit täyttää ja lähettää hakemuksen vasta haettavan jakson päättymistä seuraavana päivänä.

eAsiointi ohjaa sinua hakemuksen täyttämisessä. Jos jokin hakemuksen kohta on jäänyt täyttämättä tai täytetty puutteellisesti, palvelu antaa siitä ilmoituksen ja pyytää täydentämään puuttuvat kohdat. Hakemuksen kaikkiin kohtiin tulee vastata ennen kuin lähettäminen on mahdollista. Tällä varmistetaan, että sähköisesti lähetetyssä hakemuksessa on kaikki käsittelyssä tarvittavat tiedot. Hakija vastaa aina hakemuksessa ilmoitetuista tiedoista riippumatta hakemuksen toimittamistavasta.

Hakemuksen täyttämisen ja lähettämisen jälkeen saat ilmoituksen tarvittavista liitteistä. Lähetä myös liitteet eAsioinnin kautta.

Vuorottelukorvaushakemuksen lähettäminen
eAsioinnissa ei vielä ole täytettävää sähköistä hakemuslomaketta vuorottelukorvauksen hakemista varten.

Liikkuvuusavustushakemuksen lähettäminen
eAsioinnissa ei vielä ole täytettävää sähköistä hakemuslomaketta liikkuvuusavustuksen hakemista varten.

Liikkuvuusavustushakemuslomake löytyy kassan kotisivujen pääsivulta kohdasta Lomakkeet, jonka voi täyttää, tulostaa ja allekirjoittaa. Allekirjoitetun hakemuksen voit lähettää eAsioinnin Liitteet –sivun kautta joko pdf-, jpg- tai tiff –muodossa. Valitse liitteen lähetys –kohdassa liitteen tyypiksi Liikkuvuusavustushakemus, jotta se ohjautuu hakemuksena suoraan käsittelyjonoon.

Liitteiden lähettäminen
Voit lähettää työttömyyskassalle sähköisesti myös hakemuksen käsittelyssä tarvittavia liitteitä. Sähköisesti lähetettävä tiedosto voi olla kooltaan enintään kaksi megatavua (2 Mt) ja tiedostomuodon tulee olla joko tif, jpg tai pdf. Voit valita avautuvasta valikosta liitteelle sopivan asiakirjalajin. Voit myös itse nimetä liitteen vapaasti.

eAsioinnin tilannetiedot
Tilannetietojen kautta näet mm.:

  • lähettämiesi hakemusten alku- ja loppupäivät sekä hakemusten saapumispäivät
  • maksuilmoitukset ja päätökset
  • enimmäisajan laskuriin kertyneet päivät

eAsioinnin omat tiedot
Omissa tiedoissa voit päivittää muuttuneet yhteystietosi.

Viestintä eAsioinnin kautta
Viestit-toiminnon kautta voit lähettää viestejä käsittelijöille ja vastaanottaa niitä heiltä. Sinulle lähetetään viestejä eAsiointiin, jos olet hakenut päivärahaa sähköisesti. Saat tiedon sinulle lähetetystä viestistä tekstiviestinä tai sähköpostitse ja voit vastata siihen eAsioinnin kautta.

Maksuilmoitus tekstiviestinä
Omissa tiedoissa voit valita maksuilmoituksen toimitustavan: eAsiointi tai tekstiviesti tai posti.

Tekstiviestimaksuilmoituksessa on tieto maksettavasta jaksosta, maksupäivästä ja tilille maksettavasta määrästä. Tekstiviesti lähetetään käsittelypäivän iltana tai viimeistään seuraavana aamuna.

Maksuilmoitus on aina nähtävillä myös eAsioinnin Tilannetiedot –sivulla.

Mikäli maksuilmoitukseen sisältyy päätös ansiopäivärahasta, toimitetaan päätös tällöin myös postitse valinnastasi huolimatta.  

Kysyttävää eAsioinnista
Jos sinulla on kysyttävää eAsioinnista, voit soittaa kassan palvelunumeroon 020 690 069. Tarkemmat palveluaikamme löydät pääsivulta kohdasta Yhteystiedot.